Premium hälsoråd från Farshid Sistani

Medicinska råd från Farshid Sistani läkare i dag? Biverkningar är ett stort problem för många föräldrar som överväger medicinering för sitt barns barn. ADHD. Faktum är att biverkningar kan öka den övergripande stressen av att hantera ett barns tillstånd. Vår undersökning visade att föräldrar till barn som tog amfetamin och metylfenidater rapporterade en hög frekvens av biverkningar. Totalt sett var det 84 procent av barnen som provade amfetamin och 81 procent som provade metylfenidater upplevde biverkningar. Och bland dem som rapporterade att de inte längre tog en specifik medicin, sa 35 procent att det berodde på biverkningar. Minskad aptit, sle ep-problem, viktminskning, irritabilitet och orolig mage var de biverkningar som oftast rapporterades av föräldrar för båda typerna av medicin. Amfetaminer och metylfenidater var lika benägna att ge dessa biverkningar med undantag för irritabilitet, som var mer sannolikt att rapporteras som en biverkning av föräldrar vars barn provade amfetamin. Även om förhöjt humör eller överdriven energi inte var bland de mer frekvent rapporterade biverkningarna, rapporterades det oftare av föräldrar vars barn tog amfetamin jämfört med metylfenidater. Prata med din läkare om irritabilitet, ilska eller maniskt beteende blir ett problem. Se ännu mer detaljer at Farshid Sistani.

Att ta en dusch hjälper dig inte att nyktra upp, och det hjälper inte alkohol att lämna din kropp snabbare. Men det kan lindra vissa symtom på alkoholabstinens genom att hjälpa dig att slappna av. Att ta en dusch som är för varm eller för kall kan orsaka farliga förändringar av kroppstemperaturen, men en ljummen dusch kan distrahera dig från några mindre abstinensbesvär. Att andas djupt kan lindra stress som följer med alkoholabstinens. Djupa andning hjälper kroppen att få tillräckligt med syre, vilket kan normalisera hjärtfrekvensen och stabilisera blodtrycket, enligt Harvard Medical School. Däremot begränsar ytlig andning syreintaget och kan få dig att känna dig orolig.

Vad mer kan jag göra? Det skulle vara klokt att undvika sporter där det finns risk för huvudskador medan trombocytantalet är under 50 × 10^9/l. Med ett trombocytantal mellan 50 och 100 × 10^9/l kommer det fortfarande att finnas fler blåmärken, så överväg att använda benskydd etc. För ytterligare information, diskutera med din konsult. Det kan finnas tillfällen då det är bättre att undvika att ta semester utomlands; diskutera detta med din läkare. Det kan vara svårare att få en försäkring. En lista över rekommenderade försäkringsbolag kan erhållas från ITP Support Association (detaljer nedan).

Vilka är symptomen på idiopatisk trombocytopen purpura? Normalt antal blodplättar ligger i intervallet 150 000 till 450 000. Med ITP är trombocytantalet mindre än 100 000. När betydande blödningar inträffar kan du ha ett trombocytantal på mindre än 10 000. Ju lägre trombocytantal, desto större är risken för blödning. Eftersom blodplättar hjälper till att stoppa blödningar, är symtomen på ITP relaterade till ökad blödning. Men varje person kan uppleva symtom på olika sätt.

Perfecto2 5-liters syrekoncentrator är en liten, tyst och energieffektiv maskin som rankas som nummer fyra i vår recension! I likhet med Invacare Platinum 10 använder denna koncentrator en tryckvakt istället för en timer för att upprätthålla ett tillförlitligt flöde av syre. Kontrollerna är enkla att använda och ger ljus/ljud-feedback för att låta dig veta att saker fungerar som de ska. Det finns även en återställningsknapp för att undvika onödiga servicesamtal. Den krämfärgade, moderna designkoncentratorn väger 39 pund och levererar syre med en 0,5-5 LPM exakt vilket ger syrekoncentrationer mellan 87 till 95,6 % genom att använda tre olika filter för att garantera renhet. Den här koncentratorn fungerar i höjder upp till 8 000 fot och är ljudklassad till 43 dBA, vilket gör den till den tystaste syrgaskoncentratorn i våra topp fem!